FAQ

Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Voor particulieren

 • Nee, als consument is het niet mogelijk om rechtstreeks bij ons te bestellen. Kijk bij dealers voor het dichtstbijzijnde verkooppunt.

 • Voor het maken van de Forged messen is gekeken naar materialen waar het maximale uitgehaald kan worden, zonder dat dit ten koste gaat van de prijs.

  Bij het vervaardigen van onze messen maken we gebruik van 2 Japanse staalsoorten, 440C en VG10 staal. 440C is een betrouwbare en zeer degelijke staalsoort. Een positieve en belangrijke eigenschap van dit roestvaste staal is dat het naderhand ook zeer goed te slijpen is.

  VG10 staal is een duurzame en sterke staalsoort die zich al lange tijd heeft bewezen als staalsoort met aangename eigenschappen als corrosiebestendigheid en langdurige scherpte.

 • Een mes is niet zomaar een mes; elk type heeft zijn eigen functionaliteit. Messen zijn even verschillend als de ingrediënten die ze moeten snijden. Het verschil zit hem in de grootte, de vorm van het lemmet en de snijrand. Het mes moet het werk doen voor je, door het juiste type mes toe te passen ervaar je het beste snijresultaat, het meeste snijplezier en gemak. We vertellen je daarom graag meer
  over onze verschillende messen en waar je ze het beste voor kunt gebruiken. Bekijk de handige messengids voor een uitgebreide uitleg over de mogelijkheden van de verschillende messen.

 • Tijdens het gebruik van de messen kunnen kleine bramen in het lemmet ontstaan. Deze zijn te verwijderen met een aanzetstaal. Ondanks het gebruik van een aanzetstaal kan het mes op den duur wat bot worden. In dat geval adviseren we het mes door een gerenommeerde messenslijper te laten slijpen.

 • De messen worden vanuit de werkplaats voorzien van een laagje olie ter bescherming tijdens transport en opslag. Het komt wel eens voor dat er net te weinig olie is aangebracht met als gevolg kleine plekjes roest. Maar niet getreurd! Deze roestplekjes kunnen worden verwijderd met bijv. ballistol olie. Dit is tevens een olie die wij aanraden om te gebruiken voor het onderhoud van de Forged messen.

  Kijk voor meer onderhoudstips in onze onderhoudsinstructie.

 • Het ruwe gedeelte van het lemmet is onbehandeld staal en daardoor wat gevoeliger voor roest dan een standaard keukenmes. De messen hebben daardoor net iets meer aandacht nodig om ze netjes te houden. We adviseren daarom altijd om de messen na het afwassen (met een zachte borstel of spons met heet water, zonder agressieve schoonmaakmiddelen) goed af te drogen met een theedoek. Als de messen vochtig worden opgeborgen, is roest het gevolg.

  Kijk voor meer onderhoudstips in onze onderhoudsinstructie.

 • Nee, de Forged-producten kunnen niet in de vaatwasser (met uitzondering van de Churrasco Forged RVS grijptangetjes).

  Bekijk in onze onderhoudsinstructie hoe je jouw Forged messen het beste kunt onderhouden.

 • De Forged messen kunnen worden gegraveerd. Hiervoor verwijzen we naar Meesterslijpers in Amsterdam. Zij verkopen beide merken, hebben hun eigen graveerstudio en zijn echte professionals. Voor meer informatie zie www.meesterslijpers.nl.

 • We doen ons uiterste best om de kwaliteit van onze producten te garanderen. Ondanks onze inspanningen kan het voorkomen, dat een artikel niet aan de vereiste kwaliteit voldoet. In dat geval dien je als particulier contact op te nemen met de winkel waar je het artikel hebt gekocht. Zij kunnen contact met ons opnemen. Voor een snelle afwikkeling is het nodig dat we een goede foto van het mankement krijgen en een kopie van de aankoopbon.

  Op onze Forged messen geven we een garantie van 10 jaar.

  Let op: op slecht onderhoud of beschadigingen door verkeerd gebruik, kunnen we nooit garantie geven.

 • De slijphoek van onze Forged messen is 18 graden.

Voor bedrijven

 • Je kunt bestellen via onze webshop, per e-mail of telefonisch.

 • Wanneer je via onze webshop een bestelling plaatst, ontvang je direct na afronding van je bestelling een e-mail met daarin de orderbevestiging en een overzicht van de bestelde producten.

  Zodra je bestelling verzonden wordt, ontvang je hierover per e-mail een bericht.

 • Indien er geen specifieke afspraken zijn gemaakt, streven we er naar om bestellingen binnen 1-3 werkdagen te verzenden. Bij nieuwe klanten wordt de bestelling verzonden zodra het totaalbedrag, vermeld op de proforma factuur, op onze bankrekening is bijgeschreven.

 • Na aflevering heb je de verplichting om de geleverde producten op kwaliteit te beoordelen. Indien je een product om kwalitatieve redenen niet wenst af te nemen, dien je binnen 2 werkdagen contact op te nemen met onze verkoop afdeling.

 • Accountgegevens kunnen in jouw account in onze webshop gewijzigd worden. Nieuwe gegevens kunnen ook per e-mail aan ons doorgegeven worden. Stuur hiervoor een e-mail naar info@styledevie.nl.