Flambadou

De Forged Flambadou is er niet alleen om heerlijke gerechten, maar ook om op een spectaculaire manier indruk te maken. Hete kolen, hoog vuur en druipend vet dat al sissend vlam vat en je gerecht niet alleen een heerlijke smaak, maar ook een krokant laagje geeft.. het is een beleving op zich! Deze indrukwekkende wijze van bereiden brengt heerlijke smaken naar boven in vlees of vis dat sappig en mals is van binnen en knapperig van buiten.

Flambadou

  • Lengte van de flambadou is 100 cm
  • Vervaardigd van gietijzer
  • Heft vervaardigd van olijfhout
  • Het olijfhouten handvat is niet vuurbestendig

De gietijzeren kegel van de flambadou is speciaal ontworpen om te worden verhit tot het roodgloeiend is en kan dus direct in het vuur of in de kolen worden geplaatst. Wanneer de kegel gloeiend heet is kan het vet in de kegel worden gestopt, waarna het vlam vat, smelt en uit de onderste opening druipt. Dit brandende vet kan vervolgens op het stuk vlees, vis of een ander gerecht worden gesprenkeld om het extra knapperig en smaakvol te maken.

De kegel heeft een grote opening aan de bovenkant en een kleine opening aan de onderkant, en is bevestigd aan een lang handvat van hoogwaardig staal met een olijfhouten heft.